Név: E-mail: Érkezés dátuma: Csomag:

Szilveszter a Magitában:

Ha szeretné az óévet idén is egy jó hangulatú, olykor fergeteges, olykor csak egyszerűen vidám, de mindig emlékezetes estével búcsúztatni, gondoljon Erdőbényére, és a Magita Hotelr...

:

"Először jártunk itt, de az biztos, hogy nem utoljára! Bőséges étlap, finom ételek, szép környezet, a pincérek udvariasak, figyelmesek voltak! Nyáron visszatérünk!"

spacer

 

 

A természet érintése...

Egy hely ahol harapni lehet a levegőt...

Egy hely ahol barátságosak az emberek...

Egy hely ahol a bor születik...

Egy hely,

Amit Önnek látnia kell!


Szerencs

Szerencset úgy ismerjük, mint a csokoládékészítés hazai fellegvárát, az iskolásokkal tömött kirándulóbuszok közkedvelt célpontját. Szerencs-ére Szerencs ennél sokkal többel – történelmi múlttal és kincsekkel, természeti értékekkel, rengeteg látnivalóval és fantasztikus vidéki hangulattal büszkélkedhet.

Szerencs

Szerencs városa régi történelmi múltra tekint vissza. Már a korai feudalizmus idején fontos kereskedelmi pont volt. Jelentőségét történelmi ereklyéi is híven tükrözik. Szerencs legfőbb látványossága a középkori  Rákóczi-vár, amely ódon falai között a Zempléni Múzeumnak, a Helytörténeti gyűjteménynek, ill. az ország első képeslapmúzeumának ad helyet. Bár így felsorolva kevésnek tűnik, azonban a szerencsi várban barangolva és a letűnt korok emlékeit, érdekes, néha meghökkentő tárgyait nézegetve az ember körül egyszer csak megáll az idő. És a dohos szőnyegeken lépdelve, a hatalmas vasalt kapukon kitekintve azt vesszük észre, hogy már mi is a törököt fürkésszük a távolban. Ez a szerencsi vár varázslata. Ha a környéken jár, szánjon rá néhány órát és tapasztalja meg Ön is!

Az újkori érdekességek közül a mára sajnos bezárt Szerencsi Édesipari Vállalati történeti kiállítása, a Cukormúzeum, ill. a nemrég épült Világörökségi kapuzat a legismertebb szerencsi látványosság. Ez utóbbi a hazai borkultúra egyik központjának, a Tokaj-hegyaljai térségnek a bejáratát szimbolizálja.

Régi idők csokija…

Ha Szerencsen jár, ne hagyja ki a Szerencsi Bonbon kicsiny boltját, ahol a mai napig kedvére válogathat a múlt édességei közül. A teljesség legcsekélyebb igénye nélkül: Melódia, Metró szelet, Állat ABC, törökmogyorós drazsé, csokis banán – a nosztalgiázni szerető, édesszájú látogató legszívesebben a fél üzletet magával cipelné.

Fontosabb látnivalók Szerencsen:

  • Rákóczi-vár
  • Zempléni Múzeum
  • Helytörténeti gyűjtemény
  • Képeslapmúzeum
  • Cukormúzeum
  • Világörökségi kapuzat


« Vissza

 

Magita Hotel - A hely, mely hív és visszavár