Név: E-mail: Érkezés dátuma: Csomag:

Kényeztető hétvége Erdőbényén:

Néha egy pihenéssel töltött hétvége felér két hét nyaralással. Pláne, ha azt a hétvégét Erdőbényén, a Magita Hotelben tölti el. Próbálja ki!  

Alex:

Annyira jó volt, hogy idén is megyünk. Addig is egy kis kedvcsináló videó: http://www.youtube.com/watch?v=sm-tZGSbv9w

spacer

 

 

Bényei lepcsánka és társai

Az ízek és zamatok világa, ahol olyan finomságok várnak Önre, mint a kemencében pirosra sült mangalica oldalas, vagy a rozmaringos kacsacomb pácolt lilakáposztával, hagymás törtburgonyával.

Jól hangzik, ugye? Akkor mire vár...


Éttermünk

Ismeri a falusias vendéglátást? Ahol bőséges adagok, vidékies ízek, és fenséges illatok hozzák meg az ember étvágyát? Képzeletben keverje ezt össze a mesterszakácsok remekeit idéző elsőosztályú ételkölteményekkel és csodálatos látványvilággal. Megvan? Hihetetlen, ugye? Akkor nézze meg az ételgalériánkat , vagy lapozza át az étlapunkat!

 

Éttermünk

Ízelítő étlapunkból:

Erdei vargányaleves csipetkével

Eme étek melynek dominanciáját Zemplénünk hegyeinek egyik jellegzetes kincse adja, melynek neve vargánya gomba. Étkünk elkészítésének alapja egy zöldségleves, melynek izgalmas ízharmóniáját a vargánya színesíti meg, és teszi különlegessé.

Bényei lepcsánka füstölt tarjával-juhsajttal rétegezve, háromhagymás raguval

Hosszú kutatómunkát követően bukkantunk rá erre az ősrégi receptre, melynek keletkezési idejét még dédszüleink sem tudták meghatározni. Ételünk fő alkotó eleme a burgonya, melyet lereszelve búzaliszttel és kevés ízesítéssel gyúrtak össze, majd zsiradékba sütöttek készre.
Miután elkészült ez az izgalmas és akkori fő szempontként nem drága alapanyag akkor esetenként kik megtehették, tovább dúsították ezt a ma már lepcsánka néven ismert ételt. Dúsításként halmozták sertésük füstült húsával, esetenként még juhsajttal, majd nyári időszakban jó magyarként háromféle hagymából készült mártással tálalták.

Erdőbényi Bőségtál

Ezen „Bőségtálra” többféle finomságot téve szeretnénk kedveskedni Önöknek ama célból, hogyjó magyar szokásként az étkezések fő erénye még mindig jellemzően a jóllakottság érzete, mely kellemes feszítő érzéssel párosul.
Nevezetten megtalálható a tálon: Bécsi bundázott sajt, sajttal-sonkával töltött pulykamell,
roston csirkemell , melyet népi jelleggel lepcsánkával, hasábburgonyával és párolt rizzsel egészítünk ki, majd tradicionálisan sült szalonnával, vagyis úgynevezett "kakastaréjjal" teszünk tetszetőssé.

Kádárvölgyi töltött paprika

Ezzel az étellel a középkorúak és a "szépkorúak" táborának szeretnénk kedvezni oly módon, hogy egy igazi régi, gyermekkori ízzel szolgáljunk nekik és így a gyermekkor felhőtlen boldogságérzetét csempésszük szívükbe, ha csak egy pillanatra is, már akkor megérte. Maga a kádárvölgyi megkülönböztetést azért használjuk, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmüket arra, hogy ez az étel is helyi recept alapján készül. A főzés utolsó fázisában tejföllel forraljuk készre, ez teszi különlegessé és helyi specialitássá. Kellemes gyermekkori utazást és jó étvágyat kívánunk!


« Vissza

 

 

Magita Hotel - A hely, mely hív és visszavár