Név: E-mail: Érkezés dátuma: Csomag:

Kényeztető hétvége Erdőbényén:

Néha egy pihenéssel töltött hétvége felér két hét nyaralással. Pláne, ha azt a hétvégét Erdőbényén, a Magita Hotelben tölti el. Próbálja ki!  

:

Az ételek ízletesek, finomak. A szakácsoknak csak gratulálni tudok! A pincérek kedvesek, udvariasak! Szép környezet! Csak ajánlani tudom mindenkinek!

spacer

 

 

A természet érintése...

Egy hely ahol harapni lehet a levegőt...

Egy hely ahol barátságosak az emberek...

Egy hely ahol a bor születik...

Egy hely,

Amit Önnek látnia kell!


Erdőbénye

Piciny falucska, háborítatlan természet, barátságos emberek és sok érdekes látnivaló. Erdőbényére csak egy jelzőt ismerünk: szeretnivaló.

 

Erdőbénye

 

Erdőbénye egy 1470 főt számláló kis falucska Zemplén szívében. Falucska - annak minden bájával és szépségével együtt. A nyugodt, lassan ketyegő vidéki élet, a szerelmesen csivitelő madarak, a karnyújtásnyira virágzó természet, a barátságosan integető helyiek olyan varázslatossá teszik a falut, hogy az idelátogatónak könny szökik a szemébe.

Ideérkezve az ember szinte érzi ahogy a városi stresszben megfeszült idegszálai lassan megnyugodnak, kiengednek. Ahogy végignézünk az ezernyi virágtól kócos mezőn, ahogy megszimatoljuk a nedves fű és a túlérett barack édeskés illatát, ahogy megsimítjuk az öreg parasztház kétszáz éves gerendáját… Hmmm, igen. Ez egy más világ. Erdőbénye a pihenés, feltöltődés és  újjászületés piciny kis szigete.

Aki veszi a fáradtságot és leutazik Erdőbényére, azt biztosan rabul ejti majd ez a világ. És ha el is tud tőle szakadni végül, a zamatos Tokaj-hegyaljai boroknak, a vidékies ízeknek és a híres Tokaji vendégszeretetnek köszönhetően évről évre visszahúzza majd a szíve - no meg a gyomra.

A Magita Hotel pedig tárt kapukkal, kényelmes szobákkal, barátságos személyzettel, forró bográcsokkal és pincehideg borokkal várja az idelátogatókat.

A hagyományőrző település híres a kádárairól és a kádártevékenységről. Itt rendezik meg minden évben a híres kádártalálkozót és egyedül itt mutatják be évről évre az apáról fiúra szálló kádártáncot is. A kádártalálkozó mellett számos neves kulturális rendezvény helyszíne vagy állomása Erdőbénye, így időpontfoglalás előtt érdemes átlapozni Erdőbénye programnaptárát, mert a Zempléni Fesztivál, a szüreti mulatság vagy az egyre népszerűbb  Bor, Mámor, …Bénye  emlékezetes gyöngyszeme lehet a nyaralásnak.

Több kedvelt, kiváló pincészet is található Erdőbényén,  és tárt karokkal várja az ide látogatókat az év bármely szakában. Példaként említhetnénk a Homonna, az Illés, a Vivamus, a Karádi és Berger, az Ábrahám  pincészeteket, melyek a Magita Hoteltől csupán néhány lépésnyire találhatóak; a méltán népszerű Béres Szőlőbirtok és Pincészet pedig Bormúzeuma, pincerendszere, és más saját látványosságai mellett több fesztivál rendezvényhelyszíneként is működik.

 

 


« Vissza

 

Magita Hotel - A hely, mely hív és visszavár