Név: E-mail: Érkezés dátuma: Csomag:

Kedvezményes nyugdíjas időtöltés:

Zavartalan kikapcsolódás nyugodt és békés környezetben a külvilág zajától elszigetelt, festői Erdőbényén, a Magita Hotelben.  

Nagy:

Köszönjük a lehetőséget és remek volt minden, mint nekem mint kollegáinknak. Üdvölettel https://www.xrs.hu Csapata :)

spacer

 

 

A természet érintése...

Egy hely ahol harapni lehet a levegőt...

Egy hely ahol barátságosak az emberek...

Egy hely ahol a bor születik...

Egy hely,

Amit Önnek látnia kell!


Hollóháza

Hollóháza már akkor is izgalmas és vonzó város, ha csupán a finom porcelánok világába szeretnénk bepillantani, de igazán akkor válik varázslatossá, amikor megpróbáljuk felfedezni hosszú, kalandos történelmét és jelenét is.

Hollóháza

 

Kalandos múlt, értékes jelen.

Hollóháza a művészien megfestett finom porcelán hazája. Legtöbben legalábbis a kiváló agyagedény-iparáról ismerik. Kevesen tudják azonban Hollóháza igazi érdekességeit:

  • hogy az üveggyártás sokkal korábban kezdődött, mint a kőedény gyártás
  • hogy a XVII. században Hollóháza elnéptelenedett és csak a XVIII. századi betelepítést követően indult újra az élet a városban
  • hogy a Hollóházi porcelán sikerét pont az hozta meg, hogy a gyárat nem kötötték porcelánipari tradíciók.
  • hogy Hollóháza már akkor is izgalmas és vonzó város, ha csupán a finom porcelánok világába szeretnénk bepillantani, de igazán akkor válik varázslatossá, amikor megpróbáljuk felfedezni hosszú, kalandos történelmét és jelenét is.

Fontosabb látnivalók Hollóházán:

 

Római katolikus templom (Szent László)

A sátor alakú, modern templomot 1967-ben építették Szent László tiszteletére. A templom számos érdekes látnivalóval szolgál, többek között Szász Endre és Kovács Margit egyes műveit is megcsodálhatja a látogató.

 

Porcelán Múzeum és Márkabolt

A múzeum Mondok Tamás és Rákosi Ferenc Ybl-díjas építészek tervei alapján épült 1981-ben. A Porcelánmúzeum teljes képet nyújt porcelánipar fejlődéséről az üveghutától, a keménycserép-gyártáson át a jelenkori művészi porcelánkészítésig.

 

Volt Károlyi-vadászkastély

Hollóháza határában, a Nagy-Milic oldalán található a gróf Károlyi család egykori tulajdonát képező vadászkastély. Az 1945-46-os inflációs időszakban e kastélyban készítették elő a forint kibocsátását. A romantikus üdülőkastélytól gyalogút vezet a Nagy-Milicre, az ország legészakibb pontjára.

 

Nagy-Milic

A Nagy-Milic a Zempléni-hegység legmagasabb hegye, Magyarország és Szlovákia határvonalán. Bár nagyon sok hátizsákos turista jön ide, még mindig ez az ország egyik legháborítatlanabb hegyvidéke. Ha vadonban szeretne barangolni, ide mindenképpen el kell látogatnia.


« Vissza

 

 

Magita Hotel - A hely, mely hív és visszavár